Bliskowschodnie smaki – warsztaty kulinarne

Daty

02.07 / 13:00

02.07 / 13:00

Daty

02.07 / 13:00

02.07 / 13:00

Czas

1H30

Język

pl / ua

Bilety

zapisy: sonia.borkowicz@malta-festival.pl

Dodatkowe informacje

Projekt współfinansowany z Programu Krajowego Funduszu Azylu, Migracji i Integracji „Budowanie struktur dla integracji cudzoziemców w Polsce – etap II – pilotaż Centrów Integracji Cudzoziemców”, w ramach Funduszu Azylu Migracji i Integracji 2014-2020 dla Celu szczegółowego 2 Integracja / Legalna migracja (nabór nr 11-2020/BK-FAMI)

Talerzyki to restauracja, która opiera się na autentycznych daniach pochodzących z Bliskiego Wschodu, głównie Jordanii. To co wyróżnia tę kuchnię, to zamysł podawania dań, którymi można się dzielić z najbliższymi. Chcielibyśmy zaprezentować kilka dań, które zyskują największą popularność w naszym menu. Czy wiedzieliście, że … nie ma jednego i prawidłowego przepisu na hummus? Ich kremowość i smak zależy od rejonu Arabskiego w którym się go przygotowuje! My kręcimy nasz hummusik w stylu Jordańskim czyli – dużo kuminu, świeżej cytryny i aromatycznego czosnku! Do Bliskowschodnich dań najlepiej podać turecką kawkę, przygotowywaną w tradycyjny sposób w tygielku.